Ilex 30 år

Den 1. april 1978 fødtes Ilex. Han var et hingsteføl efter Goldfinger og Mortens første avlshoppe, Fleur e. Lolländer.

Ilex udviklede sig til en forholdsvis lille, charmerende og meget eksteriørkorrekt unghest. Vi deltog med ham til hingstekåring i Herning i 1981 - det var andre tider end nu, staldene var iskolde dyrskuestalde med boxe i ru brædder og uden tremmer imellem, så hingstene måtte skiftevis stå bundet for ikke at slås for meget hen over boxene. Der var en kilometers gang fra stald til hal B, hvor kåringen foregik - altså bortset fra hård bund, som selvfølgelig bare foregik i regnvejret ude på pladsens veje... og faktisk husker vi også, at vi sov i stalden i soveposer på halmballer i marts måned - uuuh det var koldt. Dengang var man gjort af andet stof.

Ilex blev ikke antaget som avlsdyr - men det skulle de nu alligevel have overvejet, de kloge dengang, for nu står han om nogen som garant for holdbarhed, idet han netop har fejret sin 30-års fødselsdag og stadigvæk er ved godt huld, triller sig i mudderet hver dag og rides en rolig skovtur jævnligt til glæde for sin ene ejer.

Vi solgte Ilex som ung til Anne Lauritsen, som red både spring og dressur på ham, og engang var så venlig at sende billeder fra en jagt - dem har vi sammen med ungdomsbilleder gravet frem fra papirkasserne til denne specielle lejlighed.

Ca. 1986 skiftede Ilex ejer, og har siden tilhørt Lone og Erik Seier. Disse indbød til 30-års fødselsdag på Nippon d. 1. april og Morten var oppe og hilse på sin gamle hest og alle dens gæster. Det var en fornøjelse at gense så gammel en hest i så fin form og et rigtig hyggeligt arrangement med både lagkage og det hele.

Vi har besluttet at oprette en menu på firfod.dk med V.I.H., hvilket står for Very Important Horses, og hvem kan være mere selvskreven til at blive den første i dette selskab end Ilex? Han har måske ikke været i mediernes søgelys eller på alle folks læber, men han har udvist det, vi allerhelst vil med vores avl, nemlig evnen til i mange år at glæde sin ejer hver dag. Og de har passet rigtig godt på ham, hvilket er al ære værd og selvfølgelig det, vi ønsker for hver eneste hest, vi sælger her fra gården.

Se Ilex på sin 30 års dag her